Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До страховика застосовано захід впливу

До страховика застосовано захід впливу

Національний банк України 24 вересня 2024 року прийняв рішення застосувати до ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ПРОМИСЛОВО-СТРАХОВА КОМПАНІЯ" (ЄДРПОУ 24131636) захід впливу у вигляді віднесення страховика до категорії неплатоспроможних та анулювати ліцензію на здійснення діяльності із страхування.

За результатами здійснення безвиїзного нагляду за діяльністю страховика встановлено недотримання ним вимог до платоспроможності, а саме: станом на 01 липня 2024 року розмір прийнятного регулятивного капіталу для виконання вимог до мінімального капіталу ПрАТ "ПРОМСТРАХ" на понад 50% менший рівня мінімального капіталу, встановленого нормативно-правовими актами регулятора.

Зазначені обставини відповідно до частини першої статті 124 Закону України "Про страхування" зобов’язують Національний банк прийняти рішення про віднесення страховика до категорії неплатоспроможних.

На виконання вимог частин другої та сьомої статті 66 Закону про страхування Національний банк звернеться до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство ПрАТ "ПРОМСТРАХ".

Рішення про застосування заходу впливу набрало чинності 25 вересня 2024 року.

Довідково

ПрАТ "ПРОМСТРАХ" є страховиком, що здійснює страхування інше, ніж страхування життя. Статутний капітал ПрАТ "ПРОМСТРАХ" становить 15 млн грн, за перше півріччя 2024 року сума надходження страхових премій становила 64,3 млн грн, страхові відшкодування – 0,3 млн грн. Технічні резерви на 01 липня 2024 року становили 0,0 млн грн.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини