Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Пропонуються зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці (доповнено)

Пропонуються зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці (доповнено)

12.03.2024: пропозицій не отримано

Національний банк України пропонує для громадського обговорення зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджених постановою Правління Національного банку України від 14 липня 2006 року № 267 (зі змінами).

Зміни пов’язані з необхідністю приведення  Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці у відповідність до статей  62, 622 Закону України "Про банки і банківську діяльність" та удосконалення порядку розкриття інформації, яка становить банківську таємницю, Національному банку України.

Зокрема, у зв’язку з цим передбачається:

  • доповнити перелік інформації, що становить банківську таємницю та розкривається банками за запитами уповноважених державних органів;
  •  уточнити вид інформації, що становить банківську таємницю та яку має право надавати Національний банк України Фонду гарантування вкладів фізичних осіб;
  • уточнити види перевірок, що здійснює Національний банк України, під час проведення яких банки зобов’язані надавати документи і їх копії, які містять інформацію, що становить банківську таємницю.

Такі норми містить проєкт постанови Правління Національного банку України "Про затвердження Змін до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці" (далі – проєкт постанови).

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються згідно з формою подання зауважень та пропозицій у строк до 03 березня 2024 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини